Srpski med sa strukturom džema!

made-in-germany-rs-med

Stručni tim inženjera i tehnologa kompanije „Aza“ iz Starih Ledinaca kod Novog Sada, napravio je med pod nazivom „medi“, koji po svojoj strukturi najviše podseća na džem ili marmeladu.

Svako ko se „borio“ sa medom koji nezaustavljivo curi sa kašike, ili je imao problem sa pretvrdim ušećerenim medom, pozdraviće novitet ove kompanije, koja se otkupom, pakovanjem i preradom meda bavi od 2003. godine, a na tržište godišnje plasira oko 800 tona ovog pčelinjeg proizvoda, prenose “Večernje novosti”.

U ovoj firmi u kojoj trenutno radi dvadesetak ljudi, među kojima su i članovi inovatorske ekipe, kažu da njihov med nije izgubio ništa od svojih prirodnih svojstava, kao i da su njegove karakteristike potvrdile eminentne laboratorije.

– Posle nekoliko godina uspeli smo da proizvedemo „medi“ bez upotrebe „hemije“, već samo uz prirodne dodatke. Naš med, koji smo obogatili prirodnim sastojkom pektinom, kao i C vitaminom, jednostavno ne menja svojstva sa promenom temperature, ne „beži“ sa kašike, ali se i ne kristalizuje. Samim tim, postao je pogodan za upotrebu u raznim pekarskim proizvodima – objašnjava Zoran Đurđevac, osnivač kompanije Aza i jedan od inovatora.

Po njegovim rečima, proces rada na „novom“ medu pratila je i izrada specijalnih alata i mašina, kako bi se proizvod prilagodio tržištu.

– Ukoliko ovaj naš novi proizvod naiđe na pozitivan odgovor tržišta, planiramo da povećamo broj zaposlenih. Na novoj liniji, kako smo procenili, mogli bismo da uposlimo još najmanje pet radnika, a ako potražnja bude veća, biće i više posla – najavljuje Đurđevac.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор