Dojče Ban zbog korone izgubio 42 posto putnika

Nacionalna Nemačka železnica (Dojče Ban) je zbog pandemije korona virusa od januara do oktobra ove godine prevezla oko 72 miliona putnika, što je za 53 miliona, 42 posto, putnika manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuje interni bilans koji je objavio Bild.

I pored drastičnog pada broja prevezenih putnika DB ne namerava da menja linije i red vožnje, jer bi smanjenje linija i vozova, prema izveštaju, odvojilo čitave regione i gradove od železničke mreže, prenosi agencija Tanjug.

Inače DB je već smanjio broj sedećih mesta na 85 posto, preko smanjenja broja vagona i međunarodnih linija. Iako je trenutna potražnja za mestom u vozu tri puta veća nego tokom prolećnog perioda zaključavanja, popunjenost vozova Dojče Bana na nivou je od tek 20 do 25 posto. Kod 20 posto popunjenosti vozova DB ima mesečni obrt od 170 miliona eura i troškove od 350 miliona.

Potpuna obustava pojedinih železničkih linija bila bi problematična za nemačkog železničkog operatera, budući da su vozovi za velike brzine predviđeni za stalnu upotrebu i moraju neprestano biti na strujnoj mreži. Naime, samo nakon par dana zaustavljanja rada sistema za ventilaciju došlo bi do prodora vlage u vagonima, stvaranja klica u sistemu za snabdevanje vodom i buđi u klima uređajima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор