Zrenjaninska bolnica dobila zaštitnu opremu od Draxlmaiera

Nemačka kompanija Draxlmaier Group Srbija donirala je Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Dr Vasa Savić u Zrenjaninu 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 maski N95, 2.000 jednokratnih maski i 150 vizira.

Pored donacije za zrenjaninsku Specijalnu bolnicu za plućne bolesti, koja je 15. jula pretvorena u kovid bolnicu, nemački dobavljač automobilskih komponenti, koji se bavi električnim i elektronskim delovima i sistemima vozila, enterijerom, sistemima za skladištenje električne energije, plastikom, izradom alata i logistikom, donirao je i 250 vizira Opštoj bolnici Đorđe Joanović u Zrenjaninu.

– Izuzetno cenimo veliki trud lekara i medicinskih tehničara koji pružaju potrebnu negu bolesnicima tokom ovog teškog perioda. Drago nam je da možemo da pružimo dodatne bezbednosne uslove zdravstvenim radnicima u zrenjaninskim bolnicama i na taj način podržimo zdravstveni sistem i pomognemo u borbi protiv koronavirusa – poručio je Branimir Joksimović, menadžer operativnih procesa Draxlmaier Group Srbija.

Inače, donirane zaštitne vizire proizvodi Draxlmaier u svojoj fabrici u Braunau u Austriji. Na početku epidemije kompanija je napravila prvi vizir (D-shield) na 3D štampaču, da bi potom dizajnirala i proizvela vizir u posebno napravljenom alatu za izlivanje. U fabrici Draxlmaier u Austriji trenutno se proizvodi 1.000 ovakvih vizira dnevno.

Nemačka kompanija sve proizvode izrađuje i obrađuje zahvaljujući svojoj i stručnosti svojih zaposlenih na poslovima dizajniranja, precizne izrade alata i izlivanja modela. Medicinski viziri su CE sertifikovani i ispunjavaju sve zahteve pouzdane zaštite od infekcije, napominju u Draxlmaieru.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор