Mercedes povlači sa tržišta 155.000 automobila

Nemačka automobilska kompanija Mercedes-Benc povlači iz prodaje 155.000 automobila zbog problema sa klima uređajima i ESP sistemima protiv proklizavanja, javlja matična kompanija Dajmler AG.

Kako se precizira u saopštenju, sa tržišta će biti povučeno 135.000 automobila A klase kod kojih je ustanovljen mogući problem sa klima uređajima. Naime, kod ovog modela kondenzaciona cev za vodu, proizvedena između septembra 2017. i februara 2019. godine, možda je loše postavljena, zbog čega bi voda mogla da prodre u unutrašnjost vozila.

Na ovaj broj, još oko 20.000 luksuznih i sportskih Mercedesovih automobila iz ćerke kompanije AMG biće povučeno iz prodaje zbog mogućih problema u funcioniranju ESP sistema. Među problematičnim automobilima ovog brenda našli su se C klasa, GLC i supersportski AMG GT, precizira se u saopštenju Daimlera i dodaje da je u Nemačkoj oko 3.900 takvih automobila.

Portparol kompanije je dao izjavu za više nemačkih medija u kojoj navodi da je u oba ova slučaja reč o manjim kvarovima za čije je otklanjanje potrebno svega oko pola sata. Prema podacima nemačke Savezne uprave za motorni saobraćaj, u ovoj zemlji je registrovano oko 26.800 automobila sa mogućom greškom, dok je ostatak u inostranstvu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор