GIZ donirao zaštitnu i IT opremu za 18 opština i gradova

Kroz projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) je donirala zaštitnu i IT opremu za krizne štabove, kol centre i ostala lokalna tela koja se u 18 srpskih gradova i opština bore protiv širenja korona virusa.

Nemačku pomoć dobili su gradovi i opštine: Apatin, Bač, Beograd, Kraljevo, Novi Pazar, Požarevac, Raška, Sombor, Valjevo, Vršac, Aleksinac, Kruševac, Kragujevac, Novi Beograd, Pirot, Subotica, Vranje i Zvezdara.

Na poziv predsednice Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, Zorane Mihajlović, Vlada Nemačke je odlučila da preko GIZ-a pomogne srpskim opštinama donacijom od 1.950 zaštitnih maski i 78 pakovanja rukavica, navodi se u saopštenju.

Posebni savetnik i zamenik predsednice Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, Nenad Ivanišević, je istakao da će ova donacija mnogo značiti u daljoj organizaciji poslovanja i radu opština i kriznih štabova.

Pored toga što će uz pomoć medicinske zaštitne opreme pomoći očuvanju javnog zdravlja i kriznim štabovima u Srbiji da deluju preventivno, GIZ je kroz aktuelni projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ podržao i unapređenje usluga lokalnih samouprava donirajući im i 12 laptopova i 7 štampača.

– Jedno od glavnih polja saradnje Nemačke i Srbije, gde se naročito vidi uzajamna podrška tokom kriznog perioda, je pomoć ugroženom stanovništvu, marginalizovanim grupama i onima kojima je naša podrška najpotrebnija – poručila je vođa GIZ-ovog projekta Aleksandra Dimić-Ugrinaj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор