Hansgrohe otvorio u Valjevu fabriku sanitarne opreme

Nemački proizvođač sanitarne opreme Hansgrohe otvorio je juče u Valjevu fabriku u koju je uložio 85 miliona eura, a u kojoj je za početak zaposlio nešto manje od 100 ljudi, uz najave da na duži rok planira da angažuje ukupno 1.000 radnika.

– Ova fabrika je deo naše globalne proizvodne strategije, koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva. Sa zadovoljstvom dočekujemo dolazak naših srpskih kolega u porodicu Hansgrohe – rekao je na otvaranju generalni direktor kompanije Hans Jürgen Kalmbach.

Prema rečima direktora prizvodnje Franka Semlinga, u Valjevu će se izrađivati pretežno proizvodi pod Hansgrohe brendom, a iz te fabrike brzo i efikasno se može zadovoljiti sve veća potražnja za sanitarnim proizvodima u Evropi, prenosi eKapija.

U saopštenju kompanije se navodi da zaposleni u Valjevu već od juna rade na montaži, ostali sektori proizvodnje će se postepeno puštati u rad tokom narednih nedelja, a u međuvremenu svi valjevski radnici će biti obučeni u centrali kompanije u Šiltahu. Iz kompanije poručuju da fabrika u Valjevu, koja je izgrađena na parceli veličine 130.000 kvadrata, predstavlja najodrživiju lokaciju unutar Hansgrohe Grupe.

Inače, nemački Hansgrohe ima fabrike u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, SAD i Kini, a sada i kod nas u Srbiji. Sa svojim brendovima AXOR i Hansgrohe, kompanija iz Švarcvalda važi za vodećeg proizvođača u pogledu inovacija, dizajna i kvaliteta u sektoru kupatila i kuhinja. U 2022. godini grupacija je ostvarila prihod od 1,528 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор