Nemački Hangsrohe gradi fabriku u Valjevu

U Beogradu je juče potpisan investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Hangsrohe koja planira da u Valjevu otvori novi fabrički pogon u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature i jedan od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina, prenosi agencija Tanjug.

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da će nova fabrke oživeti Valjevo i ceo Kolubarski okrug i da taj grad neće moći da se prepozna za pet godina. On je dodao da će ta investicija doprineti da ljudi ostanu ne samo u Valjevu, već i u Lajkovcu, Ljigu, Osečini, Kosjeriću, Ubu i drugim okolnim mestima.

Predsednik Izvršnog odbora kompanije „Hansgrohe SE“ Hans Jirgen Kalmbah je najavio da će u valjevsku fabriku biti uloženo 85 miliona eura, pri tom istakavši da je u pitanju najveća investicija za 120 godina poslovanja te kompanije. On se zahvalio srpskoj vladi na ukazanom poverenju i na značajnoj podršci u izgradnji nove fabrike.

– Razmatrali smo nekoliko lokacija za svoje ulaganje, ali su Valjevo i Srbija imali brojne prednosti zbog kojih smo se odlučili baš za taj grad – rekao je Kalmbah i objasnio da kompanija Hansgrohe ima fabriku i u Kini, ali da je njeno glavno poslovanje u Evropi, budući da se trenutno u Aziji susreće sa izazovima i poteškoćama u lancu snabdevanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор