Nemačka Bicerba otvorila fabriku u Valjevu

Nemačka kompanija Bicerba (Bizerba) otvorila je juče u Valjevu fabriku za broizvodnju mernih instrumenata u kojoj će, u prvoj fazi, biti zaposleno oko 300 radnika, dok će prosečna neto plata, prema ranijim najavama predsednika Aleksandra Vučića, iznositi više od 1.100 eura.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba je počela u martu prošle godine, kada je bilo najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a da vrednost investicije iznosi više od 33 miliona eura. Konačna veličina fabrike, koja se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog dela, iznosiće oko 11.000 m2, javlja eKapija.

Inače, prve vage iz valjevsje fabrike već su prizvodene i isporučene kupcima u februaru ove godine. U kompaniji kažu da su u ovoj savremenoj fabrici stvorene potpuno nove mogućnosti za automatizaciju i digitalizaciju procesa proizvodnje, s obzirom na to da Bizerba planira da u narednih godinu dana razvije globalnu stratešku platformu za proizvodnju čitavog asortimana vaga za maloprodajne objekte.

– Investicija u ovu novu proizvodnu lokaciju dogovorena je pre skoro dve godine. Sada je tu nikla zgrada na koju su svi ponosni i sigurni smo da je ovo bila prava odluka i da smo na pravom mestu – istakao je generalni direktor Bicerbe Andreas Kraut i dodao da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Otvaranju fabrike prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je odmah po dolasku u Valjevo održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

– Fabrika će dodatno industrijalizovati ovaj grad koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 mil EUR – istakao je Vučić.

Nemačka Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji mernih instrumenata, ali i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Osnovana je kao prodična kompanija 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор