Nemačka Bizerba gradi fabriku u Valjevu

Svetski lider u proizvodnji vaga, nemačka kompanija Bizerba, uložiće 33 miliona eura u izgradnju fabrike u novoj Privrednoj zoni u valjevskom naselju Gorić, u kojoj će za početak zaposliti na neodređeno vreme 305 radnika.

Inače, Bizerba u svetu zapošljava oko 4.300 radnika, zastupljena je u 120 zemalja, a svoje fabrike ima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD, dok u Srbiji postoje firme koje trguju njenim proizvodima, prenose Večernje novosti.

Za izgradnju fabrike nemačkom investitoru je Grad Valjevo poklonio državnu parcelu od 11,8 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta radi realizacije investicionog projekta od značaja za Grad i Republiku Srbiju. Bizerba je prethodno dostavila pismo o namerama kojim je iskazala zainteresovanost za izgradnju fabrike u Valjevu, u kojoj će proizvoditi vage i industrijske komponente.

– Ovo su sjajne vesti za Valjevo, a nakon dve-tri godine Bizerba planira proširenje kapaciteta. U narednom periodu Valjevo očekuje još dosta važnih projekata koji će značajno izmeniti sliku grada, ali i uslove života Valjevaca – poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Prema rečima glavne urbanistkinje Grada Valjeva Jasne Mićić, u toku trogodišnjeg investicionog perioda kompanija predviđa da će nivo investicije dostići oko 70 miliona eura, a da će u novoj fabrici biti posla za oko 800 novih radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор