Komisija za hartije od vrednosti upozorava na rizična ulaganja

Komisija za hartije od vrednosti je danas upozorila javnost da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizičnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mrežama, po pravilu nemaju ni dozvolu Komisije, ni sedište, a ni poslovnu jedinicu na teritoriji Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo.

Zbog pojačanog interesovanja javnosti, Komisija je na svom sajtu objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizične, složene finansijske instrumente, poput finansijskih ugovora za razlike u ceni (engl. CFD) i proizvoda sa finansijskom polugom (engl. leveraged products).

„Iz navedenih razloga se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporučuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima. Svako ko učestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni veliki rizik“, poručuju iz Komisije i napominju da samo investiciona društva koja imaju dozvolu Komisije mogu da pružaju investicione usluge u našoj zemlji, a njihov spisak je dostupan na sajtu Komisije: www.sec.gov.rs.

„Ukoliko vam investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje ne možete da pronađete na našem sajtu pozivamo vas da nas o tome obavestite“, apeluju iz Komisije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор