Bizerba dobija državne podsticaje za fabriku u Valjevu

Nemačka kompanija Bizerba i Ministarstvo privrede Srbije juče su potpisali Ugovor o državnim podsticajima za izgradnju fabrike proizvoda za merenje težine i sečenje hrane, u koju će biti uloženo preko 33 miliona eura.

– Sve je završeno i uskoro se kreće sa izgradnjom pogona jedne fantastične porodične kompanije, koji će biti gotov za nešto više od godinu dana – izjavio je nakon sastanka sa nemačkim investitorima predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je ova investicija od velikog značaja za grad Valjevo i ceo Kolubarski okrug, javlja Razvojna agencija Srbije (RAS).

Inače, fabrika će biti izgrađena u Privrednoj zoni u Valjevu na površini od oko 10.000 kvadratnih metara, a prema planu u njoj bi trebalo da radi oko 300 radnika. Predstavnici nemačke kompanije su potvrdili da im je Srbija veoma intersantna za ulaganje, budući da predstavlja „region u fazi rasta“, a to im, kako su rekli, omogućava da se približe svojim kupcima.

Nemačka Bizerba je jedan od vodećih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane, kao i јedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Između ostalog, Bizerba proizvodi vage, mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logostiku, otpremanje i inspekciju robe, kao i industrijski softver.

Kompanija je osnovana u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg, 1866. godine i već pet generacija se nalazi u porodičnom vlasništvu. Grupacija širom sveta zapošljava 4.300 radnika i prisutna je u 120 zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор