Vaker Nojzon otvorio drugu fabriku u Kragujevcu

Nemačka kompanija Vaker Nojzon (Wacker Neuson), otvorila je juče u Kragujevcu svoju drugu fabriku sa 20.000 kvadrata priozvodnog prostora, u koju je investirala 25 miliona eura i koju je već od aprila počela da proširuje na još 30.000 kvadratnih metara prostora.

Predstavnici ove kompanije, koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme za građevinsku industriju, kažu da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima rada fabrike koja u Kragujevcu posluje već 16 godina i da su nove investicije usledile kako bi mogli da nastave sa širenjem poslovanja u našoj zemlji.

Kako je precizirao član Izvršnog odbora Vaker Nojzona Feliks Bitenbek, nakon planiranog proširenja, kompanija će u Kragujevcu imati jednu od svojih najvećih fabrika koja će se prostirati na 100.000 metara kvadratnih, koja će biti potpuno automatizovana i u kojoj će zavarivanja obavljati 40 robota.

Vaker Nojzon trenutno zapošljava u Kragujevcu oko 800 radnika, na poslovima izrade završnih čeličnih konstrukcija, a na kraju investiranja trebalo bi da ima više od 1.200 zaposlenih, prenosi agencija Beta.

Generalni direktor Vaker Nojzon grupacije Karl Traglu je istakao da je komanija poslednjih godina ostvarila veliki rast i da se za novu investiciju u Srbiji odlučila zbog stabilne ekonomske situacije i dobre saradnje sa vladom i lokalnom samoupravom.

Otvaranju nove fabrike prisustvovala je i srpska premijerka Ana Brnabić, koja je podsetila da je Nemačka najvažniji ekonomski partner Srbije i njen najveći bilateralni donator. Ona je rekla da je prošle godine spoljnotrgovinska razmena Srbije i Nemačke iznosila oko 10 milijardi eura, a da su u prvom kvartalu ove godine rezultati još bolji u odnosu na isti period prošle godine. Kako je tom prilikom istakla, nemačke kompanije u Srbiju ne donose samo radna mesta već i nova znanja, tehnologije i poslovnu etiku.

Nemačka ambasadorka u Srbiji Anke Konrad je izjavila da nemačke kompanije u našoj zemlji zapošljavanju 80.000 ljudi i istakla da je Vaker Nojzen jedan od najvećih poslodavaca.

– Kompanije iz Nemačke, koje su zadovoljne psolovnim ambijentom u Srbiji, jačaju ekonomski put Srbije u EU. Nemačka je u dualno obrazovanje u Srbiji uložila 50 miliona eura, milijardu eura u energetiku i obnovljive izvore energije, a daje značajan doprinos i u drugim oblastima – poručila je Konradova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор