Wacker Neuson počeo izgradnju fabrike u Kragujevcu

U Kragujevcu je juče počela izgradnju nove fabrike nemačke kompanije Vaker Noizon (Wacker Neuson) koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme za građevinsku industriju.

Nova fabrika, u koju će biti investirano 23 miliona eura, prostiraće se na više od 20.000 kvadratnih metara, u njoj će posla biti za oko 200 radnika, a proizvodnja bi, prema planu, trebalo da počne u oktobru ove godine.

Inače, nemačka kompanija posluje u Industrijskoj zoni u Kragujevcu još od 2007. godine, gde proizvodi delove za bagere i gde trenutno zapošljava više od 650 radnika, podseća agencija Beta.

Početku izgradnje nove fabrike Vaker Noizon prisustvovao je i srpski predsednik Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom ponovio da je Namačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije.

– Voleo bih da je takvih fabrika što više u Srbiji. Nemačke kompanije ne samo da doprinose izvozu Srbije, već i podizanju radne etike, discipline i odgovornosti – poručio je srpski predsednik.

Grupacija Vaker Noizon okuplja više od 300 proizvodnih grupa u 50 predstavništava i više od 150 servisnih centara širom sveta i zapošljava više od 5.500 radnika. Njeni proizvodni i razvojni centri stacionirani su u Nemačkoj, Austriji, SAD, Srbiji i Kini.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор