Auto-Kabel najavljuje proširenje fabrike u Mionici

Nemačka kompanija Auto-Kabel najavljuje da će u naredne tri godine proširiti proizvodne pogone svoje fabrike u Mionici i udvostručiti broj zaposlenih sa sadašnjih 300 na ukupno 600.

Na sastanku rukovodilaca nemačke kompanije sa predsednikom Opštine Mionica, Bobanom Jankovićem, nemački investitori su najavili i nove poslovne projekte koji će biti realizovani u narednim godinama.

– Naši nemački partneri u Auto-Kabelu planiraju proširenje pogona i dupliranje broja zaposlenih, što su odlične vesti za Mionicu i Mioničane. Auto-Kabel je najveći poslodavac u našoj opštini, koji je od hladnjače bez krova napravio uspešnu fabriku koja obezbeđuje sigurnu egzistenciju za ogroman broj mioničkih porodica – rekao je predsednik Opštine Mionica, a prenosi Blic.

Nemački Auto-Kabel u Srbiji posluje od 2019. godine, kada je proizvodnju započeo sa 90 radnika, da bi sada, tokom pandemije, njihov broj porastao na ukupno 300 zaposlenih.

Kompanija je osnovana davne 1930. godine, a sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji, poput Audija, Opela, BMW-a i Mercedesa. Pored Srbije, svoje fabrike ima i u SAD, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj i Kini, a za nju ukupno radi više od 4.000 ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор