Za proširenje fabrike “Proleter” potreban gas

Vlasnik ivanjičke fabrike čarapa “Proleter”, Rajner Baumbah iz Nemačke, kaže da je za otvaranje novog proizvodnog pogona i zapošljavanje novih radnika potrebno da fabrika ima obezbeđen gas.

– Drago mi je što su čelni ljudi opštine i predstavnici Vlade Srbije prepoznali značaj razvoja fabrike čarapa Proleter, zbog čega koristim priliku da potvrdim da će proizvodnja ostati u Ivanjici, odakle ćemo širiti i razvijati našu izvoznu strategiju. Najvažnije preduslove za dobro poslovanje već smo stekli. Imamo visoko kvalifikovanu radnu snagu, sposoban i kompetentan menadžmet i ostvarenu saradnju sa lokalnom zajednicom i Vladom. Uz gasifikaciju, ova opština će predstavljati pravi raj za razvoj fabrike i nova ulaganja – objašnjava Baumbah za ”Blic”.

Po njegovim rečima, značajna informacija za 600 radnika zaposlenih u ivanjičkoj fabrici čarapa je da novi menadžment intezivno radi na poboljšanju uslova rada, a već od kraja ovog meseca plate zaposlenih će biti povećane za 20 posto.

– U interesu čitave lokalne zajednice je da Proleter ostane u našem gradu i dalje razvija proizvodnju, zbog čega ćemo učiniti sve da bismo stvorili dobar ambijent za poslovanje i nova ulaganja. Sve ono što nedostaje investitorima biće omogućeno uz pomoć Vlade i čitave lokalne zajednice, kako bi se razvijala privreda u našem gradu i fabrika Proleter kao njen značajan deo. Nedavno smo na sastanku u Vladi pokrenuli inicijativu za ubrzanu gasifikaciju naše opštine i nadamo se pozitivnom ishodu – istakao je predsednik Opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор