„Bitkoin je više nemoguće ignorisati“

Strateg Dojče banke Džim Rid je još u jesen 2020. najavio neminovnost daljeg rasta vrednsoti bitkoina i potražnje na tržištu za ovom kriptovalutom, budući, kako je rekao, da će se na nju sve više gledati kao na sigurno utočište pred rastućim rizicima od inflacije.

Oko šest meseci kasnije grupa analitičara Dojče banke je objavila izveštaj u kojem potvrđuju da je više nemoguće ignorisati bitkoin, s obzirom na to da se „uticaj ovog instrumenta znatno povećao u odnosu na prošlo proleće, a ukupna tržišna vrednost već premašila bilion dolara“.

Analitičari najveće nemačke banke zato poručuju da će vrednost bitkoina nastaviti da raste kako nove kompanije za upravljanje imovinom budu ulazile u kripto sferu, ali upozoravaju da će najpopularnija kriptovaluta ipak ostati nestabilan instrument, prenosi SEEbiz.

Korišćenje bitkoina kao platnog sredstva danas je znatno niže u odnosu na novac. Međutim, ukoliko se modernizacija globalnog financijskog sistema ubrza, broj bitkoin transakcija u plaćanju robe i usluga može postati proporcionalan količini gotovine u opticaju, navodi se u izveštaju Dojče banke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор