Auto-Kabel stiže u Mionicu do kraja januara

Nemačka kompanija Auto-Kabel, koja vodećim svetskim automobilskim kompanijama isporučuje elektro provodnike, trebalo bi da do kraja januara otvori svoj proizvodni pogon u Mionici, najavljuju iz lokalne samouprave.

Nemački proizvođač kablova za auto-industriju je već angažovao deset referenata i proizvodnih radnika za budući pogon u Mionici i uputio ih u Češku na petnaestodnevni stručni trening za obavljanje budućih poslova, prenose Kolubarske.

Prema rečima predsednika Opštine Mionica Bobana Jankovića, dolazak jedne ovakve kompanije predstavljaće veliki pomak za ovu opštinu koja će dobiti ono na šta je dugo čekala. On je polaznicima obuke poručio da su prvi koji imaju priliku da se zaposle u toj renomiranoj kompaniji i izrazio nadu da će broj radnika kod nemačkog investitora nastaviti da raste u narednim godinama.

– Razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta je spas za Mionicu. Od samog početka smo se trudili da budemo korektni prema nemačkoj kompaniji koja je pokazala interesovanje da otvori pogon u našoj opštini, prvenstveno zbog njenog položaja, infrastrukture kojom raspolaže i kvalitetne radne snage – rekao je Janković i istakao da će realizacija ovog projekta pozitivno uticati na privredni rast i životni standard stanovništva Mionice.

Generalni direktor kompanije Auto-Kabel u Srbiji Aleksandar Petrović kaže da je nemački investitor iz više razloga odlučio da otvori fabrički pogon u Mionici, a glavni je taj što imao zaista odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i predsednikom Jankovićem

– Do kraja maja 2019. godine zaposlićemo oko 30 radnika, a nakon preseljenja u veći proizvodni pogon, koje je planirano negde u oktobru ove godine, stvoriće se potreba i uslovi za još većim brojem radnika. Očekujemo da će ovo biti jedna ozbiljna fabrika sa preko 300 zaposlenih za manje od dve godine – najavio je Petrović.

Čuvena nemačka kompanija Auto-Kabel je osnovana davne 1930. godine i danas u svojim fabrikama širom sveta zapošljava oko 4000 radnika. Pored pogona u Nemačkoj, kompanija posluje i u SAD, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japanu. Svoje proizvode Auto-Kabel isporučuje najvećim svetskim proizvođačima u auto-industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор