Nemački „Vorwerk Autotec“ stiže u Preljinu

Nemački proizvođač rezervnih delova za autoindustriju „Vorwerk Autotec“ najavljuje da će na oko 6 hektara u industrijskoj zoni u Preljini izgraditi fabriku u kojoj će posla biti za oko 1.000 radnika.

– Nemački investitor je odlučio da u privrednoj zoni u Preljini investira nešto manje od 50 miliona eura. Planirano je da kompanija u narednih šest godina razvije proizvodnju na 65.000 kvadratnih metara zatvorenog fabričkog prostora, a samo u ovoj godini će izgraditi objekte na preko 40.000 kvadrata – istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je najavio i da će, pored prozvodnog prostora, na ovoj parceli biti podignut i kompanijski centar za testiranje, dok će se obučavanje radnika obavljati u fabrikama u Nemačkoj i Poljskoj.

– Vorwerk Autotec je porodična firma iz nemačkog grada Vupertala i postoji već 200 godina. Ona je veliki proizvođač i dobavljač za auto industriju, pre svega za kompanije „Audi“, „Daimler“, „Chrysler“, „Volkswagen“, „BMW“, „Porsche“, „Bentley“ i mnoge druge – rekao je Todorović.

On je objasnio da je početak pregovora sa ovom nemačkom kompanijom započet još prošle godine, a da je presudni parametar, u koji su se uverili i predstavnici investitora, bio dovoljan broj raspoložive kvalifikovane radne snage, prenosi agencija „Beta“.

– Velika prednost za izbor lokacije bila je i blizina novog autoputa. Nećemo se zaustaviti na ugovoru sa ovim investitorom, već ćemo pregovore nastaviti i sa drugima – dodao je Todorović i poručio da se sa izgradnjom ove fabrike otvara novo poglavlje u industrijalizaciji i razvoju Moravičkog okruga i centralne Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор