U Suboticu stiže nemački Boysen

nemacka i srpska zastava

Tokom posete Subotici, novi nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib se susreo sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom koji je, pri tom, istakao odličnu saradnju Nemačke i Subotice i najavio mogući dolazak nemačke kompanije „Boysen“ u ovaj grad.

Laban se Šibu zahvalio na konkretnoj pomoći Nemačke Srbiji i poverenju koje nemački investitori imaju u Grad Suboticu. On je podsetio da nemačke kompanije u Subotici zapošljavaju oko četiri hiljade radnika, a da je Vlade Nemačke izdvojila 6,5 miliona eura bespovratne podrške za sanaciju Palićkog jezera, koja će početi da se realizuje početkom naredne godine.

– Jedna od mogućnosti je da u naš grad dođe poznati nemački proizvođač auspuha, kompanija Boysen, sa kojom smo pre nekoliko meseci potpisali memorandum o razumevanju. Predstoje još neki razgovori i nadamo se da ćemo uspešno doći do realizacije tog projekta u budućnosti – rekao je Laban.

Na mestu ambasadora Nemačke u Srbiji Tomas Šib je u septembru nasledio Aksela Ditmana. Uža specijalnost mu je ekonomija, a Subotica je jedan od prvih srpskih gradova koje je posetio od kako je na novoj dužnosti.

– Razgovarali smo i o nemačkoj manjini. Zaista cenimo što ovde veliki broj različitih etničkih manjina živi u slozi. Nemačka manjina uživa podršku Grada Subotice, veoma su aktivni u svom radu i angažmanu, što nas posebno raduje – poručio je Šib.

Šib je nakon Subotice posetio i Sombor, gde se takođe susreo sa predstavnicima lokalne samouprave i nemačke nacionalne zajednice, prenosi „RTV“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор