Novi Golf 8 stiže do prvih kupaca do kraja godine

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen trenutno ulaže znatne napore kako bi nova, osma generacija Golfa, najprodavanijeg modela u Evropi, stigla do prvih kupaca već krajem ove godine.

– Maksimalno se trudimo da ispunimo zadati rok i pre kraja godine započnemo sa isporukama prvih automobila – rekao je za AutoNews prvi čovek Volkswagena Herbert Dis i dodao da je kompanija na polovini priprema za serijsku proizvodnju novog Golfa.

Tokom razvoja nove generacije ovog modela, inženjeri Volkswagena su se suočili sa softverskim problemima, budući da je planirano da digitalni kokpit sve vreme bude “online” i da se ažurira bežičnim putem. Ova funkcija neminovno će izložiti kompjuter u vozilu mogućim sajber napadima, te pretpostavlja opsežne bezbednosne mere, zbog čega će softver u Golfu 8 biti daleko složeniji od onog u aktuelnoj sedmoj generaciji.

Kada je sredinom meseca marta u javnost procurela informacija o problemima tokom priprema za serijsku proizvodnju novog Golfa, to je pokrenulo spekulacije da će premijera osme generacije možda ipak biti odložena za 2020. godinu. Međutim, sudeći ptrma najavama čelnika kompanije, novi Golf 8 će do prvih kupaca stići već tokom ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор