Lidl stiže i u Paraćin i Čačak

Nakon što je nemački „Lidl“ nedavno objavio konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije, sada nam iz ove kompanije stiže nova vest da će čuveni trgovinski lanac graditi svoje prodavnice i u Paraćinu i Čačku.

Na svom Fejsbuk profilu predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović je objavio plan 10 poslovnih i proizvodnih objekata koji su u proceduri za dobijanje građevinske dozvole, među kojima je i parcela kupljena od strane nemačkog Lidla.

Paunović navodi da je u Paraćinu u toku postupak izdavanja građevinske dozvole za budući Lidlov market i da bi trebalo da nemački investitor relativno uskoro završi projektnu dokumentaciju i dobije dozvolu.

I gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, najavljuje za portal „ozonpress“ da će nemački trgovinski lanac graditi svoj megamarket i u ovom gradu, na prostoru nekadašnje „Ishrane“ u Beogradskoj ulici.

Prema njegovim navodima, radovi su već počeli i u toku je uklanjanje svih objekata na parceli, nakon čega će početi izgradnja maloprodajnog objekta u kome će posla biti za 50 radnika.

Kako je ranije najavljivano, Lidl će sa operativnim poslovanjem u Srbiji početi tokom ove godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 svojih prodavnica širom zemlje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор