Nemački Wieland Electric ulaže u Čačak

Nemačka kompanija „Wieland Electric“ najnoviji je investitor koji će 1. oktobra pokrenuti proizvodnju i zaposliti preko 600 ljudi u čačanskoj radnoj zoni, na lokaciji propale fabrike „Cer“, gde trenutno posluje 11 domaćih i nekoliko stranih firmi.

Kompanija Wieland Electric se bavi proizvodnjom elektromaterijala, a za lokaciju gde će otvoriti svoje nove proizvodne pogone birala je između šest balkanskih zemalja i na kraju izabrala Čačak, prenosi „Glas zapadne Srbije“.

– Pogledali smo više lokacija u Srbiji. Za Čačak je bilo odlučujuće, kako prisustvo Univerziteta, odnosno Tehničkog fakulteta, tako i velika podrška gradonačelnika. I naravo, bitan je i autoput do Beograda, koji će nam obezbediti da već od oktobra startujemo sa proizvodnjom – kaže Oliver Ajtrih, direktor Wieland Electric.

Po rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, nemački investitor već od oktobra planira da zaposli oko 60 radnika raznih profila zanimanja, a već u narednim godinama u ovoj velikoj i veoma respektabilnoj kompaniji radiće do 600 ljudi.

Wieland Electric je iznajmila zemljišnu parcelu na lokaciji nekadašnje fabrike „Cer“, koja je uspešno privatizovana i sada predstavlja mesto gde posluju srpske i svetske kompanije. Na ovoj lokaciji u Čačaku će 12. jula biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike još jedne nemačke kompanije, „Vorwerk“, koja će zaposliti preko hiljadu radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор