Henkel ulaže u širenje kapaciteta 25 mil. €

Kompanija “Henkel Srbija” najavljuje da će u narednoj godini uloži 25 miliona eura u proširenje svojih kapaciteta u Srbiji i da će izaći na tržište sa novom proizvodnom tehnologijom.

Ovo je najavljeno na konferenciji za novinare u Kruševcu, kojom je Henkel proslavio 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Direktor fabrike u Kruševcu Dušan Antonijević i direktor logistike Igor Erić naglasili su ovom prilikom značaj novih projekata nemačkog investitora.

– Fabrika Henkel u Kruševcu proizvodi svetski poznate brendove deterdženata i kućne hemije, ali i veoma važne i popularne domaće brendove “merix” i “mer”. Privatizacija “Merime” se i dalje smatra jednom od najuspešnijih u Srbiji, a Henkel je, investiranjem više od 200 miliona eura u poslednjih 15 godina, realizovao mnogobrojne projekte modernizacije i unapređenja proizvodne tehnologije – istakao je Antonijević.

Direktor službe logistike je najavio da je završena treća faza proširenja potpuno modernizovanog Henkelovog skladišta koje će od januara 2018. u celosti biti u funkciji.

– Tokom proteklih godina naše poslovanje se konstantno razvijalo. Danas brendove iz Kruševca izvozimo u više od 35 zemalja širom sveta. Od januara će početi da radi naše modernizovano skladište koje se prostire na 20.000 kvadratnih metara, a ima 15 rampi za kamione – rekao je Erić, a prenosi “eKapija”.

Nemačka kompanija Henkel posluje širom sveta već više od 140 godina. Henkel je u 2016. godini na globalnom nivou ostvario prodaju od 18,7 milijardi eura i operativni profit od 3,2 milijarde.

U sastavu kompanije Henkel Srbija je, pored fabrike praškastih i tečnih deterdženta u Kruševcu, i fabrika građevinskih lepkova u Inđiji, dok je njihov administrativni centar smešten u Beogradu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор