Bitkoin “pogurao” još dve digitalne valute

Dvodnevno zatišje oko rasta vrednosti bitkoina, koji nastavlja da ruši sve rekorde, probijajući već po treći put nivo od 17.000 dolara, iskoristili su investitori u alternativne kriptovalute, kao što su etereum (ETH) i litekoin (LTC).

Te dve kriptovalute su od početka ove sedmice naglo počele da rastu, slično kao što je to tokom poslednjih nedelja bio slučaj sa bitkoinom. Litecoin je na početku nedelje vredeo oko 150 dolara, da bi u utorak skočio na preko 320 dolara, što je rast od preko 110 procenata za manje od 48 sati. U istom periodu vrednost etereuma je sa 450 porasla na više od 630 dolara, ili za oko 40 posto, prenosi “B92”.

Svi koji su bili dovoljno mudri da prodaju u vreme velikih fluktuacija cene bitkoina, a sredstva prebace u neku od alternativnih kriptovaluta, mogli su na takvoj špekulantskoj hrabrosti bogato da zarade.

Prošlonedeljna prevelika navala za kriptovalutama istovremeno je dovela do pada ETH i LTC mreže, zbog čega je, primera radi, “CoinDesk” privremeno bio primoran da obustavi trgovinu tim kriptovalutama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор