„Henkel” i „SKF“ rešenja za održavanje rudarskih mašina

made-in-germany-rs-ugalj

Pod pokroviteljstvom Rudarsko-topioničarskog basena Bor“, domaći ogranak nemačke kompanijeHenkel” i švedski „SKF“, organizovali su drugi prolećni regionalni skup LOCTITE i SKF “Tech Days” – Održavanje mašina i opreme u rudnicima uglja, bakra, olova i cinka.

Na dvodnevnom stručnom skupu organizovanom na Borskom jezeru, učestvovali su predstavnici svih značajnih rudnika iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su tu došli kako bi se upoznali sa primenom LOCTITE i SKF naprednih tehnologija i rešenja za održavanje drobilica, mlinova, flotacija, industrijskih pumpi, transportnih traka i raznih drugih mašina u rudarskoj industriji, prenosi „eKapija“.

Događaj su otvorili Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB-a “Bor”, Vladimir Radulović, direktor prodaje AG sektora – Henkel adhezivi za primenu u generalnoj industriji, i Aleksandar Stijepić, direktor prodaje SKF kancelarije u Beogradu.

– Kompanija “Henkel Srbija” je ove godine istakla značaj sanacije oštećenja opreme usled pojačanih abrazivnih i korozivnih procesa, što utiče na nivo njene raspoloživosti u rudnicima. Henkel Loctite Nordbak tehnologije produžavaju životni vek skupocene rudarske opreme i povećavaju efikasnost proizvodnih procesa. Predstavili smo i nove LOCTITE tehnologije u segmentu sanacije oštećenja transportnih traka i gumenih obloga. Verujemo da će naši dugogodišnji partneri iskoristiti naše nove tehnologije kako bi značajno povećali efikasnost i smanjili troškove održavanja opreme – istakao je Vladimir Radulović iz kompanije Henkel Srbija.

Pored praktičnih i teorijskih pojašnjenja, stručnjaci Henkela i SKF-a su na ovom događaju izveli i demonstraciju upotrebe novih naprednih tehnoloških rešenja u rudarstvu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор