Počela gradnja prvog beogradskog “Lidla”

made-in-germany-rs-lidl-filijala

Direktor Direkcije centralnih usluga “Lidla” Dragan Čigoja i Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položili su u sredu kamen temeljac za prvi maloprodajni objekat te nemačke kompanije u Beogradu.

Prvi Lidlov megamarket u Beogradu, površine 2.330 kvadratnih metara, gradi se na Zvezdari, a radovi na njemu bi, prema planu, trebalo da budu završeni do 1. novembra, prenosi agencija „Tanjug“.

Nakon polaganja kamena temeljca, gradonačelnik Beograda je rekao da je početak izgradnje prvog “Lidlovog” maloprodajnog objekta u glavnom gradu velika vest i velika potvrda da se točak investicija u prestonici pokrenuo. On je tom prilikom istakao da za nemačkog investitora gradnju ovog objekta izvode domaće građevinske firme.

– Tokom ove godine očekujemo početak izgradnje još dva objekta Lidla, od kojih će jedan biti u Rakovici, a drugi na Paliluli. Sem toga se nadamo da će naredne godine započeti izgradnja još tri do pet takvih Lidlovih prodavnica – najavio je Mali.

Po njegovim rečima, ovi maloprodajni objekti će zaposliti sugrađane i domaću građevinsku industriju, a početak rada poznatog nemačkog trgovinskog lanca omogućiće velikom broju domaćih firmi da plasiraju svoje proizvode u maloprodaju, ali i da ih izvoze u druge objekte Lidla u našem regionu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор