Nemački Wieland traži radnike u Čačku

Nemačka kompanija „Wieland“ za proizvodnju elektroinstalacija, koja planira da do kraja godine pusti u rad fabriku na prostoru nekadašnje fabrike „Cer“ u Čačku, raspisala je konkurs za zapošljavanje radnika.

Direktorka čačanske Filijale Regionalne privredne komore Kraljevo (RPKK) Gorana Tanasković kaže da je u redovnoj komunikaciji sa predstavnicima nemačke kompanije i da će se poslodavac trogo pridržavati Zakona o radu, pa će njihovi zaposleni imati plaćen prekovremeni rad, poštovaće se godišnji odmori, a biće obezbeđeni i topli obrok i prevoz.

Prema njenim rečima, do kraja ove godine u Wielandu će biti zaposleno 60 radnika, a u naredne dve godine više od 200, dok bi prosečna plata u ovoj fabrici trebalo da iznosi više od 40.000 dinara.

– U prvoj fazi u Wielandu će biti potrebno 25 proizvodnih radnika sa radnim iskustvom, ali ne u ovoj struci. Uz to će biti angažovani i magacioneri i rukovodioci proizvodnje. Odmah na početku biće potreban i generalni održavalac proizvodnje, koji će morati da poznaje celokupan radni proces, a za to radno mesto će biti neophodna visoka stručna sprema. Tu će još biti i četiri radnika sa srednjom stručnom spremom za planiranje i održavanje procesa proizvodnje, kao i administrativni i finansijski radnici – objašnjava Tanaskovićeva.

Prijavljivanje kandidata na oglas za rad u Wielandovoj fabrici u Čačku trajaće do 24. avgusta, a konkurisanje je isključivo elektronskim putem. Za odabrane radnike nemački investitor će organizovati obuku u Nemačkoj, prenosi „Glas zapadne Srbije“.

Kompanija Wieland se bavi proizvodnjom elektroinstalacija, pre svega štekera i kablova, kao i elektrotehničkih komponenti za građevinsku industriju. Kako je najavljeno, proizvodnja bi u zakupljenoj hali „Slovasa“ trebalo da počne do 1. oktobra ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Zainteresovana sam za poso kod vas. Pre ovoga sam radila u SPERTAR U proizvodnji za hemiski elemente u Cacku. radla sam 2006 do 2008.Ja sam sposobna, vredna,komunaktivna,poso mi je neophodan. U napred hvala

Оставите одговор