„SD Hirš Automotive“ stiže u Bački Petrovac

Sa Gradskom upravom Bačkog Petrovca nemačka kompanija „SD Hirš Automotive“ potipisala je ugovor o zakupu parcele u tamošnjem „Biznis parku“, gde će od iduće godine započeti sa proizvodnjom auto-delova.

Nemački investitor proizvodi metalne komponente koje isporučuje poznatim proizvođačima automobila, kakvi su „Folksvagen“, „Audi“, „Škoda“, „Mercedes“, „Jaguar“, „Rendž-Rover“. Kako je najavljeno iz kompanije, u novoj fabrici u Bačkom Petrovcu će u početnoj fazi biti zaposleno 20 inženjera, prenosi agencija „Beta“.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je prilikom potpisivanja ugovora da dolazak velikih kompanija u mala mesta doprinosi ravnomernom regionalnom razvoju zemlje.

– SD Hirš automotiv ima tri fabrike u Nemačkoj i glavni je proizvođač panoramskih i krovnih prozora, takozvanih „šibera“, za sve najveće nemačke proizvođače automobila. Velika je stvar za male sredine kao što je Bački Petrovac da privlače svetske kompanije, jer one donose nova znanja i nove tehnologije, i pozitivno utiču na ravnomerni regionalni razvoj čitave zemlje – istakao je Popović.

On je izrazio uverenje da će nemačka kompanija prepoznati interes da u budućnosti ovde osnuje i svoj razvojni i istraživački centar, jer se u blizini nalazi univerzitetski centar Novog Sada sa Fakultetom tehničkih nauka, koji je izvor odličnih mladih inženjera.

Kompanija SD Hirš automotive je osnovana 1986. godine u Nemačkoj i bavi se proizvodnjom komponenti za autoindustriju, kakve su metalni proizvodi za panorama krovove, kabrio sisteme, turbo punjače, sigurnosne pojaseve, deflektore vetra… Svoje proizvode izvozi širom Evrope, SAD, Južne Amerike i Kine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Cela prica je vise nego jadna. U centru grada Backog Petrovca zgrada gde se nalazi stamparija Propada i to maximum. Da se dobiju neka srestva iz opstine ili ti Nacionalne manjinje slovaka, do danas niko nema interes. HL PRINT je u lepom gubitku a i ako nema ni radnika samo direktora on covek celu Stampu casopisa HLAS LUDU stigne da odradi.

Оставите одговор