Lidl uskoro kreće u otvaranje prodavnica

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je potvrdio da će nemački maloprodajni lanac „Lidl“ ove godine početi da otvara svoje prve prodavnice u Srbiji, što će biti veoma korisno za konkurenciju na ovdašnjem tržištu.

On je istakao da će dolazak poznatog trgovinskog lanca biti koristan ne samo za trgovce, već i za potrošače, koji će tako dobiti veću mogućnost izbora.

– Plan je da Lidl otvori prvih 10 ili 15 objekata odjednom tokom ove godine. Izvesno je da će Lidlov logistički centar biti završen već u prvoj polovini 2018. i više se ne postavlja pitanje da li Lidl dolazi ili ne u Srbiju – rekao je Ljajić u intervjuu za agenciju „Beta“.

Ministar trgovine je objasnio da predstavnici Lidla već razgovaraju sa nekim domaćim dobavljačima voća i povrća, kao i da će, kada taj trgovinski lanac počne da radi, posao dobiti više stotina ljudi.

– Lidl će u Srbiji, kao i u drugim zemljama postepeno povećavati broj svojih maloprodajnih objekata, zavisno od poslovanja i prometa. To će biti korist i za potrošače i za druge trgovinske lance koji će morati više da se trude kako bi zadržali kupce – rekao je Ljajić i podsetio da Srbija do sada nije imala nijedan diskontni trgovinski lanac, te da će ovo biti prvi takav.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор