Hemofarm uz nove rekorde proslavio 63 godine rada

Vršački Hemofarm proslavio je 63 godine uspešnog poslovanja uz nove rekorde ostvarene u prošloj godini, tokom koje je regionalni farmaceutski lider proizveo 308 miliona pakovanja gotovih proizvoda i više od 7,1 milijarde jedinica.

Svojim sloganom „Brinemo o zdravlju ljudi. Brinemo o održivoj budućnosti“, iz kompanije poručuju da će i u narednim godinama briga o zdravlju ljudi i promocija humanosti ostati jedan od njihovih najvažnijih zadataka.

– U 2023. smo ušli sa još ambicioznijim planom da prebacimo 315 miliona pakovanja gotovih proizvoda. Takmičimo se sami sa sobom i sve što postižemo, postižemo kao jedan tim. Pored rekordne proizvodnje koju ostvarujemo iz godine u godinu, ostali smo regionalni tržišni lideri u izuzetno izazovnom vremenu. Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim lekovima – istakao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger i dodao da se dugoročno održivi pristup ni jednog trenutka nije izgubio iz vida.

Nemačka kompanija je proteklu godinu obeležila i redefinisanjem portfolija i jačanjem starijih i dobro poznatih brendova poput Rinaseka, Febriceta i Midola, kao i osnaživanjem najvećeg segmenta kardiologije sa dva savremena antitrombotička leka. Takođe, sa registracijom četiri generička leka i biosimilarom, kompanija je ušla i u polje onkologije, inače najbrže rastućeg segmenta lekova u Srbiji.

Jubilarne zahvalnice povodom 30 godina postojanja i brige o zdravlju ljudi, uručene su Fondaciji Hemofarm i Hemofarmu u Banjaluci, a fabrici injekcionih proizvoda iz Vršca za 20 godina uspešnog rada.

Inače, Hemofarm je kao domaća kompanija počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. godine, sa svega 30 zaposlenih, a 63 godine kasnije kompanija je, u vlasništvu nemačke Štada grupacije i sa oko 4.000 zaposlenih, postala lider u regionu i posluje globalno na četiri kontinenta.

Pored Srbije, gde svoje fabrike ima u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, Hemofarm svoje visoko kvalitetne farmaceutske proizvode proizvodi i u Banja Luci u Bosni i Hercegovini i Podgorici u Crnoj Gori. Od 2006. godine, kada je postala deo Štade, kompanija je investirala 420 miliona eura u modernizaciju fabričkih pogona, novu opremu i postrojenja.

Povodom rođendana Hemofarma, u vršačkoj fabrici je održan i Porodični dan za zaposlene i njihovu decu, a organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine. Za zaposlene su organizovani i zdravstveni pregledi na više medicinskih punktova unutar fabrike, dok su deca posebno bila oduševljena zabavnim i edukativnim programom koji je Hemofarm za njih pripremio.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор