Hemofarm proslavio 60 godina rada

Vodeća farmaceutska kuća u našem regionu, Hemofarm, juče je obeležila 60 godina rada, konstantnog razvoja, brojnih poslovnih uspeha i obaranja sopstvenih rekorda. Od male fabrike izgrađene u Vršcu 1960. godine, Hemofarm je danas prerastao u lidera u našem regionu, koji globalno posluje na tri kontinenta i u 36 zemalja.

Hemofarm danas zapošljava oko 3.500 ljudi, a u svom portfoliju ima oko 400 proizvoda. Kompanija je 2019. godinu završila sa čak trostrukim rekordom: u obimu produkcije, sa 5,7 milijardi proizvedenih tableta i drugih formi lekova, u veličini proizvodnog portfolija i u prodaji. U ovoj jubilarnoj godini u Hemofarmu očekuju da će postići proizvodni rekord od oko sedam milijardi tableta, kapsula i drugih formi.

– Ponosan sam na činjenicu da je Hemofarm iz godine u godinu napredovao i da u poslovnoj istoriji nije imao oscilacija ili padova, već samo novih rekorda. Naš uspeh je nastao iz spoja domaće pameti i najmodernije nemačke tehnologije što je rezultiralo lekovima koji su svetskog kvaliteta. Isti lek koji piju Srbi, piju i Nemci i Rusi. Pacijenti i zdravlje građana su naš prioritet i iz tog razloga smo razvili najširu paletu lekova, a prevenciju bolesti stavili u fokus aktivnosti – poručio je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger i dodao da kompanija doprinosi boljem zdravlju građana, ali i ekonomskom zdravlju zemlje.

Inače, Hemofarm je od 2006. godine deo Štada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je od tada do danas u modernizaciju pogona u Vršcu, opremu i nova postrojenja, investirala više od 300 miliona eura. Hemofarm je danas vodeća kompanija ne samo u Srbiji, već i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gde je prošle godine ostvario i najveću proizvodnju od svog osnivanja. Kompanija je uspostavila i jedinstven sistem kvaliteta u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, što je, kako ističe Zeliger, potvrda da razmena znanja i dobrih praksi ne poznaje granice.

Važna odlika Hemofarma u prethodnih 60 godina bilo je i stalno pomaganje zajednici u kojoj je ponikao, koje se ogleda u redovnom doniranju medicinske opreme i lekova bolnicama. Svoju pomoć sprovodi i kroz Hemofarm fondaciju koja je do sada donirala pomoć i realizovala aktivnosti u vrednosti od čak 13 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор