Vaker Nojzon počinje izgradnju fabrike u Kragujevcu

Nemački proizvođač lake i kompaktne građevinske opreme i mašina Vaker Nojzon (Wacker Neuson) obeležava 15 godina poslovanja u Kragujevcu i najavljuje izgradnju fabrike veličine 50.000 kvadratnih metara.

Fabrika bi trebalo da bude izgrađena do oktobra ove godine, a koštaće oko 23 miliona eura. Inače, kompanija sada posluje u iznajmljenom prostoru. Prema rečima direktora „Wacker Neuson Kragujevac“ Branka Ilića, u prvog fazi biće izgrađeno 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, dok će izgradnja još 30.000 kvadrata početi već sledeće godine.

Ilić je istakao da kompanija za svoj rast i razvoj duguje stručnim i iskusnim radnicima, pre svega umešnim majstorima zavarivačima, kao i inženjerima. Kako je najavio, u kompaniji će sa proširenjem proizvodnih kapaciteta biti i zapošljavanja novih radnika.

– Vaker Nojzon je među prvima u Kragujevcu prepoznao sve veći problem nedostatka adekvatnih kadrova, zbog čega je organizovao obuke iz oblasti zavarivanja i bravarskih poslova. Kroz naš trening centar već je prošlo više stotina ljudi, ali i učenika Srednje stručne škole u Kragujevcu, u okviru programa dualnog obrazovanja – rekao je Ilić i naglasio da deceniju i po poslovanja u Kragujevcu Vaker Nojzon dočekuje poslujući na tri lokacije u Kragujevcu i sa više od 650 zaposlenih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор