Nemački B+B otvorio fabriku u Subotici

U Subotici je puštena u rad fabrika još jednog nemačkog investitora, kompanije “B+B Thermo-Technik GmbH”, vredna milion eura, u kojoj će, kako je najavljeno, 100 radnika proizvoditi termotehničke senzore.

– Sa 1,4 milijarde eura Nemačka prednjači u ulaganjima na teritoriji AP Vojvodine i to je za nas veoma važno, što zbog zapošljavanja naših ljudi, što zbog tehnologije koju kompanije donose. U Vojvodini trenutno posluje oko 50 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 22.000 radnika – istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prema rečima gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, u Privrednoj zoni “Mali Bajmok” i Slobodnoj zoni trenutno radi više od 6.000 ljudi, dok je u tri velike nemačke kompanije: “Simensu”, “Norma grupi” i “Kontinentalu” zaposleno nešto više od 4.000 radnika, ne uključujući oko 400 zaposlenih u fabrici kompanije “Dunkermotoren” koja je postala deo američke grupacije “Ametek”.

– Drago mi je što kompanija posluje na gotovo istim principima na kojima je baziran i naš stav kada je reč o poslovanju u Slobodnoj zoni, a to je: shvatiti i razumeti šanse, poslovati kvalitetno i stvoriti poverenje partnera, uz kontinuriano uvođenje inovacija u poslovanju. Nakon Dunkermotorena koji će uskoro obeležiti deset godina rada u Subotici i kompanije „Bojsen“ koja gradi svoj proizvodni pogon, “B+B Sensor Solutions” je treća kompanija koja je u naš grad došla iz oblasti Švarcvalda, što pokazuje da se dobar glas o Subotici daleko čuje – istakao je Laban.

Direktor subotičke kompanije “B+B Sensor Solutions d.o.o” Danijel Špehar je izjavio da se sa dolaskom u Srbiju i Vojvodinu kompaniji otvaraju mnoge poslovne mogućnosti, kao i prilike za upoznavanje mladih stručnjaka koje Srbija ima, a u njihovom planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

Nemačka kompanija “B+B Thermo-Technik Gmb” posluje od 1984. godine, a svoje proizvodne pogone, pored nove fabrike u Subotici, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор