Nemački MTU će u Srbiji praviti fabriku aviomotora

U Beogradu je juče potpisan Memorandum o razumevanju između Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG iz Minhena, kompanije koja će u Srbiji investirati u izgradnju fabrike avionskih motora i delova.

Kako je tom prilikom najavljeno, ugovor o izgradnji modernih postrojenja visoke tehnologije biće potpisan u junu, a lokacija za izgradnju fabrike verovatno će biti u Staroj Pazovi, gde će u prvoj fazi biti zaposleno oko 450 radnika, prenose mediji u Srbiji.

Nemački aero-inženjerski gigant MTU „Aero Engines“, koji je ranije bio poznat kao MTU „Munchen“, jedan je od 5 najboljih svetskih provajdera usluga održavanja komercijalnih avionskih motora i industrijskih plinskih turbina. Kompanija se već 85 godina bavi razvojem, proizvodnjom i servisiranjem vojnih i civilnih aviona, a na tržištu je poznata po 14 civilnih i 9 vojnih motora.

Jedna trećina globalne flote putničkih aviona oslanja se na komponente koje isporučuje MTU Aero Engines, dok je u vojnom sektoru vodeći industrijski partner za skoro sve tipove motora kojima upravljaju nemačke oružane snage. MTU ima vodeću ulogu i u pružanju usluga održavanja i servisiranja motora V2500, koji se nalaze u aktuelnom avionu „Erbus A 320“.

Pored pogona u Minhenu, kompanija je prisutna u još 14 država sveta, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Holandija, Poljska, SAD, Kanada i Kina, a tokom svoje bogate istorije MTU je proizvodio motore i za BMW, MAN…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор