Volkswagen će u Srbiji praviti Seate i Škode?

Nakon vesti da će nemački automobilski div Volkswagen graditi fabriku u Srbiji, Večernje novosti pišu kako je sve izvesnije da će se u novim pogonima proizvoditi SUV modeli iz Škodine i Seatove porodice.

Pretpostavlja se da su u pitanju modeli “škoda karok” i “seat ateka”, koji će biti preseljeni u Srbiju iz češkog grada Kvasine. Umesto ova dva terenca Česi se spremaju da preuzmu proizvodnju “volkswagen pasata”.

Da se radi o velikom spremanju u nemačkoj automobilskoj kompaniji svedoči i najava da će fabrike u Emdenu i Hanoveru, u kojima se do sada sklapao “pasat”, biti prekomponovane kako bi se specijalizovale za proizvodnju električnih automobila.

Pored “karoka” i “ateke” u budućoj VW fabrici u Srbiji trebalo bi da bude omogućena i proizvodnja još tri modela. Ipak, pišu Novosti, treba sačekati da uprava nemačke grupacije u narednim danima definitivno potvrdi plan da će u našu zemlju investirati 1,4 milijarde eura. Izvori Novosti tvrde da je to samo formalnost i poručuju da bi iz fabrike u Srbiji prvi modeli mogli da izađu već 2023. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор