Nemci ponovo traže dobavljače sa Zapadnog Balkana

U okviru projekta koji sprovodi već devetu godinu, Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) ponovo poziva firme iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da postanu dobavljači proivoda za nemačke kompanije.

Za poslovni skup u Kelnu 12. oktobra, na kojem će razgovarati sa zainteresovanim dobavljačima iz našeg regiona, prijavilo se više od 50 nemačkih kompanija, dok je 28. jul krajnnji rok za naše kompanije da dostave prijave za učešće na ovom događaju, prenosi agencija Beta.

Za pronalazak poslovnih partnera zainteresovane su nemačke kompanije pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, a tu je i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

U okviru regionalnog projekta „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“ do sada je organizovano više od 3.500 direktnih poslovnih susreta tokom kojih su sklopljeni brojni ugovori. Inicijativa se realizuje od 2015. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke, a uz podršku predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V). Partner na ovom projektu u našoj zemlji je Privredna komora Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор