Nemačke kompanije ponovo traže dobavljače iz Srbije

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), organizuju novi regionalni B2B projekat „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“.

Ovaj regionalni projekat se sprovodi već sedmu godinu zaredom, a tokom prošle godine bilo je održano preko 300 B2B sastanaka, uz učešće 52 srpske kompanije. Ove godine sastanci balkanskih privrednika će biti održani u onlajn formatu, od 27. septembra do 15. oktobra, sa nemačkim kompanijama koje pretežno dolaze iz metaloprerađivačkog sektora, a zainteresovane su za usluge livenja, kovanja, štancovanja i savijanja delova, kao i iz sektora brizganja plastike i elektronike.

Preko 50 nemačkih kompanija potvrdilo je svoje učešće u projektu baziranom na „B2B – matchmaking“ konceptu, sa ciljem da u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana pronađu proizvođače iz delokruga svog rada. Srpske kompanije koje mogu biti potencijalni dobavljači za nemačke kompanije, za učešće mogu da se prijave na sajtu Nemačko-srpske privredne komore (https://serbien.ahk.de/sr/), na kom se takođe nalaze i profili i uslovi koj epostavljaju nemački partneri, a rok za prijave je 17. jun ove godine.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva za ekomoniju i energetiku, u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke. Broj mesta na ovom događaju je ograničen, što znači da će moći da učestvuju samo kompanije koje sa svojim proizvodnim portfolijom odgovaraju potrebama nemačkih firmi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор