Završena izgradnja Obilaznice oko Beograda

Danas je za saobraćaj otvorena i poslednja deonica Obilaznice oko Beograda, kojom je spojen tunel Straževica sa Bubanj Potokom. Tako je nakon više od 30 godina od početka projekta obilaznice, izgradnja polovine drumskog prstena oko Beograda konačno i završena.

Nakon puštanja u rad i poslednje deonice duge 9,74 kilometra, Obilaznicom oko Beograda, koja se prostire u dužini od 47 kilometara, počev od Dobanovačke petlje kod Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka, od danas će moći da se preveze za manje od pola sata, autoputem sa šest saobraćajnih traka, prenose srpski mediji.

Završetkom drumskog poluprstena oko Beograda saobraćaj će biti preusmeren sa preopterećene osnovne mreže gradskih saobraćajnica na obilaznicu, „što će umnogome doprineti skraćenju vremena putovanja za tranzitne tokove, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, troškova eksploatacije vozila, štetnih gasova i buke od vozila na užem gradskom području“, kažu u Putevima Srbije.

Inače, U Srbiji je od 2012. godine izgrađeno više od 400 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a radovi na izgradnji drumske infrastrukture trenutno se odvijaju na deonicama ukupne dužine još oko 500 kilometara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор