„Zlatiborac“ u Berlinu nagrađen za vrhunski kvalitet

made-in-germany-rs-zlatiborac

Kompanija „Zlatiborac“ dobila je u Berlinu od Nemačkog poljoprivrednog društva (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) posebnu nagradu za višegodišnji vrhunski kvalitet proizvoda.

Nemačko poljoprivredno društvo dodeljuje ovu posebnu nagradu proizvođačima koji su u prethodnih pet godina ostvarili natprosečan uspeh na godišnjim takmičenjima, a „Zlatiborac“ je prva srpska kompanija koja je dobila ovo važno priznanje, prenosi „B92“.

U prethodnih pet godina „Zlatiborac“ je na godišnjim takmičenjima nagrađen sa 26 medalja za vrhunski kvalitet proizvoda „Ham and Sausage Quality Competition“ na kojima učestvuje preko 30.000 prehrambenih proizvoda iz celog sveta.

U saopštenju kompanije „Zlatiborac“ povodom dobijanja nagrade, kaže se da su „posvećenost kvalitetu proizvoda i stalna ulaganja u tehnološki proces uz poštovanje važnih svetskih standarda u prehrambenoj tehnologiji, doneli „Zlatiborcu“ ovo svetsko priznanje koje jasno govori da su tradicionalne recepture sušenja suvomesnatih delikatesa sinonim za kvalitet i na svetskom tržištu“.

Nemački DLG Institut je jedna od najvažnijih međunarodnih institucija za ocenjivanje kvaliteta prehrambenih proizvoda. Osnovao ga je inženjer i autor Maks Ejt 1885. godine. Svake godine Centar za testiranje DLG, uz primenu savremenih naučnih metoda, ispituje prehrambene proizvode u sedamnaest kategorija i dodeljuje ocene na osnovu postignutih rezultata brojnih testiranja. Pored laboratorijskih analiza i kontrole biohemijskog sastava testiranje uključuje i senzorna i organoleptička ispitivanja vrhunskih stručnjaka iz celog sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор