Za hitnu sanaciju nakon poplava 400 miliona dinara

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava i grada u junu 2019. godine.

Za hitnu sanaciju stambenih objekata, odnosno da bi građani u što kraćem roku sanirali posledice elementarnih nepogoda i obezbedili osnovne životne uslove za sebe i svoje porodice, vlada je izdvojila ukupno 400 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, vlada je od Skupštine Srbije za zatražila održavanje vanrednog zasedanja, na kojoj će se raspravljati o četiri tačke: Predlogu zakona o nauci i istraživanjima; Predlogu zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije Projekta izgradnje infrastrukturnog koridora Autoputa E-761, deonica Pojate–Preljina; Predlogu zakona o komunalnoj miliciji i Predlogu zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Prema grubim procenama, poplave su ove godine u Srbiji napravile štetu od čak 25 miliona eura. Koliko će tačno novca biti potrebno za obnovu oko 1.000 oštećenih kuća, stotinak mostova i nekoliko stotina kilometara puteva, biće poznato nakon što lokalne samouprave dostave precizne podatke o nastaloj šteti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор