I Požega uvela besplatan javni prevoz

Nakon Jagodine, Požega je još jedan grad u Srbiji koji je omogućio besplatan javni prevoz za sve svoje građane, javlja agencija RINA.

Kako navodi predsednik Opštine Požega Milan Božić, na ovaj potez su se odlučili jer su za plaćanje troškova prevoza đaka i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i školama, iz opštinskog budžeta izdvajali 65 miliona dinara na godišnjem nivou, dok će uvođenjem besplatnog prevoza biti potrošeno upola manje novca.

– Plaćanje putnih troškova zaposlenih kao i troškovi prevoza učenika koštali su mnogo, jer nisu postojale mnoge autobuske linije koje su vremenom ukinute, pa smo bili prinuđeni da plaćamo prevoz brojnim linijskim taksijima, dok smo zaposlenima isplaćivali gotov novac – objasnio je Božić.

On je izvestio da se zbog svega toga Opština odlučila da aktivira autobuski prevoz na 16 linija, te je raspisala javnu nabavku za najpovoljnijeg prevoznika. Kako kaže, Opština će za ove potrebe izdvojiti 35 miliona dinara koji će biti uplaćeni firmi Libertas iz Ivanjice, jer je ona dala najpovljniju ponudu.

Besplatan javni prevoz za sve građane Požege startovao je juče ujutru u 6:00 sati polaskom sa nove autobuske stanice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор