Beograd na Sajmu turizma u Štutgartu

Na jednoj od najznačajnijih sajamskih manifestacija u Nemačkoj, potpuno posvećenoj publici, Međunarodnom sajmu turizma CMT 2019, koji se od 12. do 20. januara održava u Štutgartu, predstavlja se i Turistička organizacija Beograda sa turističkom ponudom srpske prestonice.

Najveće interesovanje među posetiocima ovog sajma vlada za aktivnim odmorom, kampingom, biciklističkim turama, prirodnim celinama i kulturno-istorijskim spomenicima kako u Beogradu, tako i u Srbiji. Mlađa populacija uglavnom je zainteresovana za city break putovanja koja uključuju i gradska dešavanja, događaje, gastronomiju i noćni život Beograda.

Po broju dolazaka u Beograd turisti iz Nemačke su na trećem mestu, a prema prošlogodišnjim podacima, u periodu od januara do novembra nemačkih gostiju je bilo za 17 posto više u odnosu na isti period 2017. godine. U istom periodu je i broj registrovanih noćenja porastao za 18% (90.225).

Pod okriljem nacionalne Turističke organizacije Srbije (TOS) na Sajmu turizma u Štutgartu se na zajedničkom štandu predstavljaju, pored već pomenuta Turistička organizacija Beograda, i turističke organizacije Čačka, Novog Sada, Zlatibora i Vojvodine, kao i Gradska opština Savski venac, javlja eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор