Gradski prevoz u Knjaževcu besplatan!

made-in-germany-rs-vozac-autobusa

Od naredne nedelje Grad Knjaževac uvodi besplatan gradski i prigradski prevoz za sve svoje žitelje, zbog čega će postati prva opština u Srbiji sa potpuno besplatnim javnim prevozom.

Po rečima predsednika Opštine Knjaževac Milana Đokića, za prevoz oko 31.000 stanovnika biće zadužena firma „Moto centar“ iz Negotina, koja je poslala najbolju ponudu na tenderu, prenosi agencija „Beta“.

– Sa Moto centrom sutra potpisujemo ugovor vredan 29,9 miliona dinara, koji će važiti do kraja 2016. godine. Ova firma će za prevoz na području knjaževačke opštine angažovati autobuse i mini buseve. Ovom odlukom će biti rešen višegodišnji problem prevoza stanovnika Knjaževca, a naročito onih koji žive u selima. Naša opština ima 86 sela gde žive uglavnom stariji ljudi koji su do sada morali da se snalaze na različite načine da bi došli do grada, jer javni prevoz nije funkcionisao. Organizovanjem besplatnog prevoza značajno ćemo olakšati njihov život. Moći će lako i bez ikakvih troškova da odu do lekara, apoteke i prodavnica. Njihovi potomci takođe će moći da ih mnogo češće posećuju nego sada – objasnio je Đokić.

On navodi da je uvođenje besplatnog gradskog i prigradskog prevoza jedna je od mera koju Opština preuzima kako bi oživela sela na svom području. Kako naglašava, računica je pokazala da je ovo isplativa mera, jer će za besplatan prevoz do svih naseljenih mesta Opština potrošiti svega 15 do 20 posto više novca nego da je besplatan prevoz organizovan samo za đake osnovnih škola, što je inače, zakonska obaveza svake opštine. Đokić je istakao i da će Opština Knjaževac do kraja godine uložiti 20 posto svog budžeta u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica u svom ataru i tako dodatno olakšati putovanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор