U Boru ukinuta železnička stanica!

made-in-germany-rs-voz-na-mostu

Na osnovu odluke rukovodilaca železničkog čvora Zaječar, železnička stanica u Boru je zatvorena, a kao razlog se navodi nedovoljan broj kvalifikovanih železničkih radnika.

Železnička stanica u Boru ovih dana je pusta i gotovo sablasna. Vrata su zaključana, vozova nema, a tu je tek po neki, zalutali putnik namernik. I dok zbog ovakve odluke građani Bora negoduju, iz „Železnica Srbije“ poručuju da drugačije nije moglo da se uradi, prenosi „B92“.

U železnici kažu da će zbog nedovoljnog broja otpremnika vozova, skretničara, manevrista i pružnih radnika, ova stanica do daljnjeg ostati zatvorena. Meštani Bora, rudarskog grada sa oko 40 hiljada stanovnika, ne kriju nezadovoljstvo što im je, kako kažu, u 21. veku ukinut najjeftiniji prevoz do susednih gradova i sela.

Prema rečima Bojana Dinića, šefa Sekcije za infrastrukturu čvora Zaječar, u čijoj je nadleznosti i železnička stanica u Boru, to nije jedina stanica koja ne radi. U stvari, od ukupno 20-tak železničkih stanica i međustanica na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga, trenutno je u funkciji samo njih pola, i to one koje su, kako kaže Dinić, tehnološki neophodne.

On precizira da je trenutno neophodno zaposliti oko 100 izvršilaca, kako bi putnički saobraćaj u buduće mogao normalno da funkcioniše. U suprotnom, upozorava Dinić, postoji mogućnost da se nastavi trend zatvaranja železničkih stanica.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор