Prokop postao glavna železnička stanica

Sa početkom primene novog železničkog reda vožnje u Srbiji, stanica „Beograd centar“ u Prokopu od danas je postala glavna železnička stanica za skoro sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.

Sav međunarodni putnički saobraćaj i dalje će nastaviti da se odvija preko dosadašnje „Glavne železničke stanice Beograd“, dok će u unutrašnjem putničkom saobraćaju ostati da saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, objavljeno je na sajtu „Infrastruktura železnice Srbije“, a prenosi agencija „Tanjug“.

Po novom redu vožnje, voz između Beograda i Soluna će saobraćati svakodnevno. Linija između Beograda i Sofije biće uspostavljena tokom naredne letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra, dok će tokom ostalog dela godine voz saobraćati na liniji Dimitrovgrad – Sofija.

I u sistemu gradskog BG Voza je napravljeno dosta izmena, a nakon što gradski vozovi krenu da saobraćaju do Resnika, oni će se u ovom prigradskom naselju vezivati za vozove koji saobraćaju na linijama do Niša i Užica. BG Voz će se povezati sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja i u „Stanici Batajnica“ i to na linijama za Šid, Novi Sad i Suboticu, dok će se od „Stanice Pančevački most“ železnička veza nastavljati dalje ka Vršcu i Zrenjaninu. Novi red vožnje važiće do 8. decembra sledeće godine.

Zahvaljujući sveobuhvatnim projektima modernizacije i rekonstrukcije železničke infrastrukture u Srbiji, vozovi će u narednoj godini saobraćati i na 160 kilometara obnovljenih pruga na kojima je brzina povećana na 80 do 120 kilometara na sat, kao i za 50 kilometara manjem broju deonica laganih vožnji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор