Antidoping izbacio Nemačku iz Saveta IAAF?

made-in-germany-rs-doping

Predsednik Atletske federacije Nemačke (DLV) Klemens Prokop optužio je indirektno Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) da je zbog beskompromisnog stava Nemačke protiv dopinga, izdejstvovala da ta zemlja posle 20 godina ostane bez mesta u Savetu IAAF.

Prokop je naglasio da je Nemačka morala da plati cenu, jer je televizija „ARD“ objavila saznanja o širokoj rasprostranjenosti dopinga u atletici. On je naglasio da je razočaran što DLV, kao najbrojnija atletska federacja sa preko 850.000 članova iz 7.700 klubova, nije dobila odgovarajući broj glasova u izborima za Savet IAAF, obavljenim u sredu, kada je i Britanac Sebastijan Kou izabran za novog predsednika, prenosi agencija „Rojters“.

– Ne znam tačno zbog čega se ovako nešto desilo, ali imam tri objašnjenja: Nisam davao poklone, kao što su to neki kandidati činili i na to sam ponosan. U mom manifestu predviđena je reforma u borbi protiv dopinga, a treće je nedavno otkriće nemačkih medija o raširenosti dopinga, na šta sam izuzetno ponosan – rekao je Prokop za televiziju „ZDF“.

On je takođe naglasio da je nemoralno da se nekim atletičarima koji su dva puta u karijeri kršili antidoping pravila, kao što je to američki sprinter Džastin Getlin, dozvoljava da se takmiče u Pekingu.

Nemačka „ARD“ televizija i „Sandej tajms“ objavili su početkom ovog meseca podatke kojima se IAAF praktično optužuje da je prikrivala korišćenje dopinga.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор