Dnevna karta za gradski prevoz od avgusta

made-in-germany-rs-busplus

Prodaja dnevne karte za gradski prevoz u Beogradu, koja će važiti 24 sata, počeće od 4. avgusta. Karta će koštati 250 dinara i moći će da se kupi na svim „Bus plus“ prodajnim mestima u gradu, prenose „24 sata“.

Dnevna karta će važiti 24 sata od momenta prve validacije u vozilu. Primera radi, ukoliko korisnik dnevne karte u vozilu gradskog prevoza prvi put „čekira“ u 12 sati, sa istom kartom moći će da se vozi u javnom prevozu sve do sledećeg dana u 12 sati.

Pretpostavlja se da će dnevnu kartu za prevoz najviše koristiti turisti ili putnici koji menjaju dve ili više linija do svog odredišta. Kada uporedimo, pojedinačna nepersonalizovana karta za gradski prevoz košta na kiosku 73 dinara, pa četiri vožnje koštaju 292 dinara. Kupovinom dnevne karte putnici će na taj način, na četiri vožnje uštedeti najmanje 42 dinara.

Međutim, izgleda da je vremenska karta koja traje 75 minuta od trenutka prvog čekiranja, po ceni od 101 dinar, i dalje biti najjeftinije rešenje za prevoz od kuće do posla i nazad na više linija gradskog prevoza. Za takav put potrebne su dve vremenske, čija je cena ukupno 202 dinara.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali nedavno je istakao da je trenutni tarifni sistem u gradskom prevozu neodrživ i da će grad morati da pronađe model u kojem će istovremeno brinuti i o interesima građana, ali i o rentabilnosti javnog prevoza.

Dopuna personalizovanih „Bus plus“ kartica za avgust počela je u subotu na više od 2.000 prodajnih mesta u gradu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор