Besplatan gradski prevoz za Jagodince

Od februara sledeće godine Jagodinci će imati potpuno besplatan autobuski gradski prevoz, od čega će najviše koristi imati zaposleni u preduzećima i institucijama, kao i poslodavci, najavio je predsednik gradske Skupštine Dragan Marković Palma.

– Poslednjih 14 godina u Jagodini se autobusom besplatno voze đaci, studenti i penzioneri. Od kraja januara ili početka februara naredne godine svi građani na teritoriji grada Jagodine imaće besplatan autobuski prevoz za šta im neće biti potrebna ni lična, ni mesečna karta – rekao je Marković i istakao da je ovo jedinstven slučaj u svetu.

On je istakao da je Jagodina jedini grad u Srbiji u kojem članovi gradskog veća ne primaju platu i po tom osnovu na godišnjem nivou uštede 18 miliona dinara, a ima i drugih ušteda, prenosi agencija “Beta”.

– Mi smo jedini grad u Srbiji gde odbornici ne primaju ni dnevnice ni plate, a to je godišnja ušteda od 12 miliona dinara. Mi smo jedini grad u Srbiji koji nema komunalnu policiju, a to bi bio trošak od 28 miliona dinara za godinu dana. Mi smo i jedini grad u Srbiji gde članovi raznoraznih komisija i nadzornih odbora ne primaju ništa – naglasio je Marković.

On je objasnio da funkcioneri u Jagodini sami sebi plaćaju račune za mobilne telefone i da samo načelnici i direktori imaju pravo do 2.000 odnosno 1.200 dinara, a preko tog iznosa plaćaju sami, kao i da u Jagodini nema plaćanja „kafanskih računa“ iz javnih prihoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор