VW duplira proizvodnju e-Golfa

Podstaknut uvećanom tražnjom za električnim “Golfom”, nemački proizvođač automobila “Volkswagen” je u fabrici u Drezdenu uveo dodatnu radnu smenu kako bi duplirao proizvodnju ovog modela.

Dnevna proizvodnja ekološkog Golfa povećana je sa 35 na 70 jedinica, odnosno sa 1.050 na 2.100 automobila mesečno. Planirano je da ovaj rast proizvodnje bude postepen, a počeće od marta ove godine.

Glavni razlog povećanje potražnje za e-Golfom treba tražiti u unapređenju dometa njegove baterije od 35,8 kWh, koja omogućava autonomiju vožnje od oko 200 kilometara, što je značajno više od prethodne verzije baterije od 24,2 kWh i dosega od 135 km.

Pretpostavlja se da će VW, pre nego što pređe na novu MEB platformu i I.D. porodicu, još jednom unaprediti ovu bateriju tako da ona dostigne kapacitet od 48 kWh i omogući doseg od 265 km, prenosi “B92”.

U ovoj godini se slični noviteti očekuju i kod konkurentskih kompanija. “BMW” je u modelu “i3” podigao kapacitet baterije sa 21,6 kWh na 33,2 kWh, a krajem godine će je dodatno pojačati na 43,2 kWh.

Folksvagen je u 2017. po prvi put u svojoj istoriji napravio više od 6 miliona automobila na godišnjem nivou. Uz to se procenjuje i da će godišnja proizvodnja svih 11 brendova VW grupacije u prošloj godini premašiti dosadašnji rekord od 10,3 miliona vozila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор