U Nemačkoj prodato 60% više Lada nego 2016.

Tokom 2017. godine ruski proizvođač automobila “AvtoVAZ” je zabeležio ogroman rast izvoza, a samo je u Nemačkoj prodao 2.188 “Lada”, što je za čak 60 posto više nego prethodne godine.

Celokupna ruska automobilska industrija je u prošloj godini ostvarila zapažen rast sa oko 37.000 vozila isporučenih u inostranstvo, što je gotovo za 35 procenata više nego 2016. godine, prenosi “B92”.

Od svih automobila koji se proizvode u Rusiji, apsolutno najveći udeo u izvozu imala je “Škoda Yeti”, sa 15.700 prodatih jedinica, a ukupnom rastu je znatno doprineo i “Renault” sa 3.400 izvezenih vozila, pretežno modela “Dacia Duster”.

Međutim, na drugom mestu po broju automobila koji su otpremljeni van granica Rusije, našao se domaći AvtoVaz sa 9.400 isporučenih vozila brenda Lada. Ovaj brend je u inostranstvo najviše izvezao modela “Vesta”, od čega u najvećoj meri na nemačko tržište, mada je veliki rast prodaje zabeležila i “Lada 4×4”, nekada poznata pod imenom “Niva”.

Rusi najviše automobila izvoze u Češku, Ukrajinu, Letoniju i Mađarsku, a solidan broj vozila završava i na nemačkom tržištu. Tokom 2017. Rusi su veliki broj vozila izvezli i u Ujedinjene Arapske Emirate, Kinu, Liban, Uzbekistan i Azerbejdžan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор